Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sapatin sana Kauppaneliöllä 22.2.2014

Psalmista 62 luemme: ”Jumalan edessä mieleni hiljenee, hän antaa minulle avun. Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, hän on linnani, minä en horju”. ”Hiljene, sieluni, Jumalan edessä! Hän antaa minulle toivon. Jumalassa on pelastukseni ja kunniani. Hän on luja kallio, hänessä on turvani”.

- Haluaisin sanoa jotain lohduttavaa sinulle, joka olet kokenut elämässäsi menetyksen tai pettymyksen; sinulle, joka kärsit. Välillä tuntuu siltä, että ihmisen taakat ovat liian suuria ja painavia.

- On ihmisiä, jotka kulkevat täysin pimeässä, niinkuin kuoleman varjon laaksossa. On niitä, joiden elämänhalu on vastoinkäymisissä valunut tyhjiin. Ja on niitä, jotka tultuaan loukatuksi ovat katkeroituneet, ja niitä jotka eivät enää jaksa uskoa parempaan huomiseen. Mistä tällaisille löytyisi valoa?

Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Jos siis seuraatte minua, teidän ei tarvitse kompastella pimeässä, vaan saatte kulkea valaistua tietä” Joh. 8:12 (Elävä uutinen).

On hyvä tietää, että tämän pimeän, välillä niin toivottoman maailman keskellä loistaa nytkin tämä sama valo. Jeesuksen rakastava katse on suunnattu erityisellä huolella sinne, missä on kaikkein pimeintä.

Olen saanut kokea hänen välittämistään ja tarkasti mitoitettua huolenpitoaan ilon ja surun päivinä niin paljon, että haluan rohkaista sinuakin luottamaan häneen yhä enemmän. Hän kulkee rinnallani kun minulla on paha olla. Ei hän vain katsele jostakin ylhäältä ulkopuolisena tarkkailijana, kuinka selviän, vaan hän on todella lähelläni ja tukee minua. Raamatusta luemme: ”kaikissa heidän ahdistuksissansa oli hänelläkin ahdistus”. Haluaisin vakuuttaa sinulle Jeesuksen henkilökohtaisesta rakkaudesta juuri sinua kohtaan.

Kenen vuoksi Jeesus kärsi? Hän kärsi sinun vuoksesi ja minun. Miksi? Siksi, että hän rakasti loppuun asti. Hän on ennen sinua käynyt läpi tuskasi ja ahdistuksesi. Hän on kantanut ne omassa ruumiissaan ristille. Hän voitti Golgatalla ihmistä vihaavat ja ihmiselle tuhoa haluavat Saatanan voimat.

Jeesus on osoittanut elämällään ja kuolemallaan: ”Kärsimys on rakkauden voimakkain ase”. Uskallatko ja tahdotko luottaa siihen, että sinun kärsimyksesi vie rakkauden viestiä eteenpäin? - ”Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä” (Joh. 15:13). Ristillä oli kärsimys äärimmilleen vietynä ja rakkaus suurimmillaan. Sen voimasta kalliotkin halkesivat.

Kauan sitten heräsin yöllä pelottavaan painajaiseen. Näin unessa valkean haamun tulevan pimeydestä minua kohti. Koin sen olevan hiljattain kuolleen sisareni mies. Sanoin siinä hetkessä: Jeesuksen nimessä poistu. Se poistuikin hetkeksi, mutta alkoi taas tulla jälleen minua kohti. Tämä toistui useita kertoja. Lopulta heräsin. Kello oli 2.30.

Olin hiestä märkä ja minua pelotti. Silloin kuulin kehotuksen: "Ota Raamattu". Tottelin tuota ääntä, nousin ja otin valkokantisen vihkiraamattuni esille. Avasin sen sitten summittaisesti. Kuulin jälleen äänen puhuvan minulle: "Ota neljäs jae vasemmalta".

Tein jalkalamppuun valon, laitoin Raamattuni sen alle ja katsoin mitä kyseisessä kohdassa sanotaan. Se oli Ps. 18 jae 29 ja kuuluu näin: ”Sillä sinä annat minun lamppuni loistaa; Herra, minun Jumalani, valaisee minun pimeyteni”. Pelkoni oli hetkessä poissa ja nukuin rauhallisesti aamuun asti.

Pimeyden voimat pyrkivät saamaan meistä voiton mitä erilaisimmilla tavoilla. Joskus niin selkeästi, että sen huomaamme. Toisinaan taas peitellysti tuhansilla pettävillä keinoilla. Millaisia vihollisen ansoja joudummekin kohtaamaan, meillä on ainoana turvana Jumalan Sana. Se paljastaa vastustajamme toimintamenetelmät. Sanasta saamme turvaa ja lohtua, kun kaikki muut tukipilarit sortuvat. Sieltä loistaa meille kirkas Kristus-valo.

Ylösnoussut Jeesus elää tänään! Hän, joka on lohduttanut minua. Hän haluaa tulla sinulle uudeksi elämän voimaksi. Hän haluaa valaista sinunkin pimeytesi. Hän haluaa koskettaa sinua synnin ja Saatanan vallasta vapauttavalla kädellään. Hän ei ole säästänyt mitään saadakseen sinut pelastetuksi pimeyden vallasta.

Hän sanoo sinulle tänään: ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle” (Ilm. 3:20). Kun antaudut Jeesukselle, hänen voimalliselle rakkaudelleen, saat tietää, että hän on aina rinnallasi. Hän ei jätä, ei hylkää eikä unohda. Kuolemakaan ei voi riistää häntä meiltä pois. Saat myös tietää, että olipa elämäsi pimeyden syy mikä tahansa, se ei kestä loputtomiin. Jeesus antaa sinulle uuden aamun toivon, pienen valonsäteen synkimpäänkin laaksoon. Saat kokea todeksi lupauksen:”Vanhurskaiden polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka” Sananl. 4: 18.

Täysi, kirkas päivä meillä on vasta siellä, missä ei enää ole surua, kärsimystä eikä kyyneleitä. Aika on lyhyt. Meitä lohduttaa kuitenkin toivo, että Jeesus on luvannut tulla takaisin ja ottaa omansa luokseen. Hän haluaa, että mekin olisimme siellä missä hän on. Uskon että hänen tulonsa on lähellä. Hänen tulonsa päivä on ilon ja helpotuksen päivä hänen omilleen. Se on kauan odotetun rakkaan ystävän riemullinen tapaaminen. Sinä päivänä me yhdessä nostamme katseemme ja näemme, miten uusi, kirkas aamu valkenee.

Kaiken levottomuuden ja kiireen keskellä saamme tänäänkin tulla hänen eteensä ja kuulla hänen lohduttavat sanansa:”Hiljene, sieluni, Jumalan edessä! Hän antaa minulle toivon. Hän on kallio, hän on minun pelastukseni, hän on linnani, minä en horju. Jumalassa on pelastukseni ja kunniani. Hän on luja kallio, hänessä on turvani”. Ps. 62.

Rukoillaan

Rakas Taivaallinen Isämme. Kiitos, että saamme tulla eteesi juuri tällaisina kuin olemme. Syntisinä, epäonnistuneina ja pelokkainakin. Kiitos huolenpidostasi elämämme vaihtelevissa kokemuksissa! Anna meidän uskon lamppumme olla palavina, että voimme kestää kaikki ne kokemukset ja koetukset, joita joudumme tulevina päivinämme kohtaamaan!

Kiitos Isä että sinä olet kaiken lohdutuksen Jumala ja osaat siksi lohduttaa meitä kaikkinaisissa meitä kohdanneissa suruissa ja pettymyksissä. Auta meitä kilvoittelemaan uskon hyvä taistelu ja voittamaan kaikki pahan houkutukset. Auta meitä asettamaan elämänarvomme kohdalleen etteivät maalliset asiat tulisi meille sinua rakkaammaksi. Kiitos että saamme luottavaisesti jättää tulevaisuutemme sinun turvalliseen johtoosi! Rukoilemme tätä kaikkea Jeesuksen Kristuksen, meidän Vapahtajamme nimessä.

Aamen!

 

©2020 VeliMatin kotisivut - suntuubi.com