Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ajatuksia Armosta

En halua väittää, että minulla olisi täysin tyhjentävä selitys siihen, mitä Jumalan armo on. Haluan kuitenkin tuoda esille joitakin ajatuksia siitä. Olen joskus kuullut sanottavan, kun on ollut kysymys parannuksesta, ja siitä, mitä Jumala meiltä odottaa - muun muassa kuuliaisuudesta hänen käskyilleen, että "kyllä armo riittää". Se on lausuttu hyvin kevyesti. Ajatuksena on ollut, ettei sillä, miten me elämme ja suhtaudumme Jumalan Sanan antamiin elämänohjeisiin ole niin väliä.

Olen samaa mieltä siitä, että Jumalan armo riittää. Sitä tarjotaan meille rajattomasti.

Haluan kuitenkin esittää kysymyksen: Miksi suurin osa ihmisistä joutuu kadotukseen, vaikka armoa on tarjolla rajattomasti?

Vastaus löytyy Raamatusta. Siellä sanotaan, että "ilman uskoa on mahdotonta olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät" (Hebr. 11: 6).

Haluan siis sanoa, että armo ei yksinään pelasta ketään. Vaikka Raamattu sanoo, että "Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille" (Tiit. 2: 11). Armo muuttuu pelastavaksi armoksi vasta sitten, kun uskossa otamme sen vastaan. Raamattu sanoo: "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta" (Ef. 2: 8).

Mitä armo sitten on? Se on jotain sellaista, mitä emme parhaimmillakaan teoilla pysty ansaitsemaan. Armo on sitä, että Jumala on "hyvä kiittämättömille ja pahoille".


Mikä on armon hinta

Raamattu sanoo, "ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan" (1 Piet. 1: 18).

Armon hinta on kova. Se on maksanut Jumalalle hyvin paljon. Mikään vähempi, kuin hänen rakkaan Poikansa kuolema ristillä ei riittänyt sitä hankkimaan meille. Naulojen jäljet Jeesuksen käsissä ja jaloissa ja keihään jälki hänen kyljessään kertovat armon hinnasta. Sana sanoo, että "te olette kalliisti ostetut"
(1 Kor. 6: 20).

Voimmeko siis suhtautua kevyesti Jumalan armoon, kun ymmärrämme, mitä se tuli Jumalalle maksamaan? Eikö sydämemme murru tällaisen rakkauden edessä? "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kauta, ettei kukaan kerskaisi. (Ef. 2: 8,9).

 

©2020 VeliMatin kotisivut - suntuubi.com